Pingviner

Pingviner är fåglar , men de kan inte flyga. De tillbringar större delen av sin tid under vattenytan letar mat som krill, fisk, bläckfisk och andra små havslevande djur. Det finns en krok i slutet av en pingvin näbb som är perfekt för hämtar livsmedel. De har också bakåt inför hår på sina tungor som stoppar hala livsmedel från att få bort! Pingvinerna som äter fisk, till exempel kejsarpingviner, har längre och tunnare näbbar. Pingviner äter krill, liksom makaroner pingviner, har kortare och tjockare näbb. Pingviner har inte tänder. De kan dricka salt havsvatten eftersom de har speciella körtlar i deras organ att ta saltet av deras blodomloppet. Människor har inte körtlar som dessa – om vi dricker havsvatten saltet gör oss thirstier och thirstier tills vi dör.

När pingviner är i vattnet, kan de flytta runt mycket snabbt. De använder sina vingar som flipprarna. Så, när de är i vattnet, de flaxa sina vingar som om de flyger i luften.

Penguins Live on Every Continent in the Southern Hemisphere
Penguins Live on Every Continent in the Southern Hemisphere

Pingviner finns huvudsakligen i den södra hemisfären, särskilt Antarktis. Det finns nästan inga vilda pingviner på norra halvklotet. Det finns flera typer av pingviner som åtnjuter ett tempererat klimat, och även en art (Galápagos-Penguin) som lever i tropikerna. Stora populationer av pingviner finns i Antarktis, Australien, Nya Zeeland, Sydamerika och Sydafrika. Det finns faktiskt bara 17 arter av pingvin i världen.

Den största levande Pingvinen, Kejsarpingvinen är den enda arter som häckar och bon i Antarktis. En vuxen Kejsarpingvinen kan stå cirka 1,1 meter (3 feet 7 i) lång och väger cirka 35 kg (75 lb) eller mer. Den minsta pingvinarter är den lilla blå Penguin även känd som the Fairy Penguin som är ca 40 cm (16in) hög och väger ca 1 kg (2.2 lb). Den största pingvin någonsin var jätte pingvin kallas Anthropornis. Det var lika stor som en människa! Det är faktiskt namnet betyder “mannen-bird.” Kan ni föreställa er själv uppfyller dessa en stor pingvin ansikte mot ansikte? Det var ungefär 1,7 meter (5 ft 7 i) högt och 90 kilo (200 lb).

Pingviner har mörka och vita lager av fjädrar som omfattar de organ som skyddar dem från ses av deras predatorer som de simmar. När ett rovdjur som en Sjöleopard letar upp nedan, har de problem att se vita pingvin magen mot ljusa vattenytan. Om det ser ut från ovan, blir mörka Pingvinens tillbaka svåra att se mot de dystra oceanen djup. Därför för att stanna säker, måste pingviner bära sina svart och vit Smoking färg överallt där de går – och se till att aldrig simma upp och ner!

Inom de smidig lager av fjädrar finns det ett lager luft som hjälper pingviner för att kunna flyta i havet. Luft-skiktet skyddar också pingviner i kallt vatten. Bortsett från att de torpedo shaped organ som gjorde dem simma riktigt bra. De kan nå 6 till 12 km per timme (3.7 och 7,5 kilometer per timme). På land använda pingviner deras stjärtar och vingar för att balansera sig själva när de står upprätt.

Små pingviner vanligtvis dyka djupt. De fångar sina byten nära ytan i havet. Större pingviner kan dyka djupt in i havet. Kejsarpingvinen kan dyka till ett djup av 560 meter (1870) för upp till 22 minuter. Pingviner kan inte andas under vattnet, men de håller sina andetag för ganska länge, särskilt kejsarpingviner. De kommer att ibland gå direkt ut i vattnet och få en stor gulp luft före dykning tillbaka ner till havet för att leta efter mat.

På land, kommer att pingviner antingen gå med små steg, gungande klumpigt från sida till sida på fötterna kort eller bild på deras sida över snön. Det skulle inte vara roligt! I själva verket hjälper glida på deras sida dem att spara energi och gå snabbt. De hoppar när de vill gå snabbare eller passera branta eller steniga klippor. De kan hoppa 5 m (1,5 meter). De har mycket kort fötter som de använder för att styra i vattnet när de simmar. Alla pingviner har webbed fötter som ankor att hjälpa dem att simma.

Pingviner är varma blooded, precis som vi. De har även ett lager av fett under sin hud som ett sigill att hålla dem varmt och mysigt. Pingviner gnida olja från deras kroppar till sina fjädrar för att hålla dem vattentäta och vindtätt. De kan också styra flödet av blod till ytan av deras organ, för att minska mängden blod som får kalla och orsakar de yttersta organ att frysa. De huddle ofta tillsammans för att hålla varma och regelbundet byta positioner för att se till att varje pingvin får en tur i mitten av den värme som pack. Så många som 5 000 pingviner kommer huddle tillsammans för att värma varandra.

Galápagos pingviner har en helt annan historia att berätta eftersom de bor i tropikerna, som är varm. De kommer inte huddle att hålla varma. De kommer i stället sprida ut sina vingar och fluff ut sina fjädrar att hålla kallt i stället.

Pingvin har inga externa öron. De hör genom två små hål som är belägna på samma ställe som våra öron. Dessa hål är täckta med fjädrar. De har en genomsnittlig känsla av förhandlingen för fåglar. Pingviner hitta varandra med sina samtal.

Penguins Live in Large Groups
Penguins Live in Large Groups

De häckar i stora kolonier. Dessa kolonier kan variera i storlek från så lite som 100 par för Gentoo Penguins till flera hundra tusen par för makaroner Penguins. När en pingvin finner en partner, bo de brukar tillsammans i år. De flesta pingviner lägger två ägg i ett bo. Större arter som kejsarpingviner och kung pingviner kommer lägger bara ett ägg. Alla pingviner delar arbetet för att hålla sina ägg varma utom för Kejsarpingvinen, där fadern håller ägget varma tills det kläcks. Mor kommer att gå och leta efter mat. Pingviner’ ägg är mindre än andra fågelägg. Äggen har tjockt skal.

När ungen kläcks, omedelbart börja ringa så att dess föräldrar kommer att kunna känna igen det mitt i den stora kolonin. Om en mor förlora ett chick, hon försöker ibland att stjäla en annan mors chick, men normalt kommer att misslyckas eftersom andra mamman vakar över sin egen chick. När ungen är stor och stark nog, kommer att mamma och pappa leda till havet för att leta efter mat samtidigt i stället för att varv letar efter mat. Ungarna är kvar i en stor grupp som kallas en creche. När pingvin föräldrar tillbaka med mat, de känner igen deras chick genom sin röst.

De verkar inte vara rädd för människor. Detta är förmodligen att pingviner har ingen mark rovdjur i Antarktis eller närliggande offshore öarna. De har rovdjur till havs, till exempel Sjöleopard och späckhuggare. Men bör besökare till platser penguins levande inte gå för nära pingviner, i det fall de få alltför nervös.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *