Isbjörn

Isbjörnar lever inom polcirkeln. De kan hittas i Kanada, Alaska, Norge och norra Ryssland. De är världens största land rovdjursfamiljen. (Världens största rovdjursfamiljen är en typ av försegling, södra elefant sigill, och är mycket mer bekvämt i havet än på land) De är också den största björnen – är bara lite större än brunbjörn. En vuxen manlig isbjörn väger cirka 350-680 kg (770-1500 lb) och vuxna honan väger ca 150-250 kg (330-550 lb). När hon är gravid, väger hon så mycket som 500 kg (1100 lb)! Temperaturerna där isbjörnar lever varierar från ett genomsnitt på-34C (-30F) under vintern och 0 C (32 F) under sommaren. Isbjörnarna kan tåla extremt kall eftersom de är täckta med en tät vit päls Rock. Höjd för en genomsnittlig manliga isbjörn är om 2.4-3 meter (8-10 meter) och kvinnliga isbjörn är ca 1,8-2.4 meter (6-8 meter).

The Polar Bear is the World's Biggest Land Carnivoran
The Polar Bear is the World's Biggest Land Carnivoran

Isbjörn livsmiljö

De föds på marken men de tillbringar större delen av sin tid till havs på havet isen. Det är därför vissa personer säger en isbjörn är ett marina däggdjur. De kan bo på havet isen i månader och jaga. Havsis är som ett stort platt isen driver på havet. Denna Havsis omfattar vatten i arktiska haven. Sälar kommer att migrera enligt hur Havsis ändras. När sälarna migrerar, kommer polar bears också migrera, eftersom sigill är en isbjörn favoritmat. I vissa områden, om isen smälter helt under sommaren, polar bears migrera till marken och vänta i månader tills Havsis bildas. Beauforthavet, kommer att isbjörnar gå i varje sommar ytterligare Nord där isen fortfarande frysta året runt.

Anpassningar av en isbjörn

De närmaste förhåller sig till isbjörnar är brown björnarna. Polar bears har en längre build och en längre skalle och näsa. De har en små öron och en liten svans, men de har stora tassar. Deras tassar är mycket större jämfört med andra björnar tassar. Dessa stora och rundade tassar kan björnarna för att kunna sprida ut deras vikt medan promenader på snö och sjö is. Tassarna är som inbyggda snöskor för Isbjörnarna. Deras tassar mäter ca 30 cm (1 m) över i en vuxen isbjörn. Dessutom omfattas kuddar av tassarna med små gupp som ger god friktion när på hal is. Polar bear klor är kort och stabilt byggd jämfört med de av brunbjörn. Med dessa typer av klor hjälp isbjörn till grepp på tunga offer eller is utan problem. Isbjörnar har 42 tänder. Sina molarer är mindre och skarpare än den brunbjörn molarer. Att kött-eaters, är deras Hunddjuren stora och skarpa.

Isbjörn Information och fakta

Isbjörnar är isolerade inte bara av deras päls utan av ett lager av fett upp till 10 cm (4 tum) tjockt. Deras hud och päls kommer att överhettas om temperaturen går över 10 C (50 F). Pälsens består av ett skikt av tät päls av inre och ett yttre skikt av hår, vilka ser benvit. Det yttre lagret päls är ca 5-15 cm tjock (2-6 tum) och täcker nästan hela kroppen.

Den av vita päls kommer vanligtvis blir gult när de blir äldre. När de hålls i en varm och fuktig plats, kan deras päls vänder en blek nyans av grönt eftersom det kommer att finnas Alger växer inuti den yttre päls. Hanar har längre hår på benen främre som kommer att öka i längd förrän björnen är 14 år gammal.

En isbjörn har en mycket bra känsla av lukt. Det är kunna upptäcka ett sigill som är nästan 1,5 kilometer (1 mil) och begravas meter (ett varv) under snön. Deras hörsel är lika bra som vår hörsel och de ser alltför utan problem.

Isbjörn simning

De är underbara simmare. De kommer att simma från Havsis till Havsis. De har sett simning 320 km (200 mil) från närmaste land. Deras kroppsfett hjälper dem flyta. De hund-paddel med sitt huvud och en stor del av ryggen över vattnet. Deras stora tassar hjälpa dem att driva sig snabbt genom vattnet. De kan simma omkring 10 km/h (6 miles/tim). De tenderar att gå långsamt och behöva komma. Deras walking hastighet handlar om 5,5 km/h (3,5 mph). När du kör i hög fart, kan de nå upp till 40 km/h (25 mph).

Hur Polar Bears Hunt

Isbjörn är den mest köttätande av alla björnar. De lever främst av sälar. Arktis är hem för miljontals sälar. Sigillen jagas av björnarna när de yta i hål i Havsis andas eller när de klättra på Havsis vila.

Polar bear vanligaste jakt metoden kallas still-hunting. Björnen används dess utmärkta känsla av lukt för att hitta ett sigill andning hål och crouches i närheten, lugnt och tålmodigt väntar på en säl ska visas. När förseglingen av hål att andas på isbjörn doftar sina andetag och snabbt når i hålet och drar det fattiga sigillet med sin paw. Lång mule och halsen av en isbjörn kan söka i djupa hål för sälar. Dess kraftfulla bakre benen ge den styrkan att dra även stora tätningar till isen. Polar bear angriper också sälar när de vilar på Havsis. Till exempel om isbjörn fläckarna ett sigill, det kommer att gå till inom mindre än 100 m (300 meter) och sedan det crouches. Om förseglingen inte märker, björnen smyger att inom 10-12 meter (30-35 meter) på förseglingen och rusar plötsligt mot det och attacker. Tredje jakt metod är till raid hem födelsen av de kvinnliga sälarna.

Vuxna bär tenderar att äta bara mycket rika livsmedel – hud och tjockt lager av fett av ett sigill. Young bär som inte behöver bero på deras mor längre men inte har tillräckligt jakt färdigheter eller storleken på att jaga sälar, måste leta efter döda djur som lämnats kvar av andra björnar. De unga björnarna kan även tvingas acceptera ett halv-ätit döda djur om de döda ett sigill men kan inte stoppa en större björnar från stjäla den. Dålig sak!

En isbjörn är ett enormt kraftfulla rovdjur. Det kan döda en vuxen valross, men de försöker sällan. En valross kan vara mer än två gånger den björnen vikt, och har länge elfenben betar som är cirka 3 meter lång (90 cm). The walrus använder dessa betar som ett dödligt vapen för att försvara sig själv.

Isbjörnar jagar också Beluga valar, genom att fånga dem från deras andning hål i Havsis. Valarna är i samma storlek som the walrus och i själva verket är det mycket svårt för isbjörn att döda dem. Isbjörnar anfaller mycket sällan en fullvuxna vuxna val.

De flesta mark djur i Arktis kan köra snabbare än Isbjörnarna på mark eftersom Isbjörnarna blir överhettad snabbt. De flesta marina djur björnen möter kan simma snabbare än Isbjörnarna också. Så, du ser, isbjörnar är inte de snabbaste löpare på land och inte den snabbaste simmaren i havet. På vissa platser äter i isbjörnar unga valrossar och döda kroppar av vuxna valrossar eller valar.

Polar Bear Mother And Cubs
Polar Bear Mother And Cubs

Isbjörn Babies

Isbjörnar är aktiva under hela året med undantag för de kvinnliga gravida björnarna. En gravid kvinna isbjörn är för tungt att vara aktiva. Hon har fått minst 200 kg (440 lb) på toppen av sin ursprungliga vikt. Hon kommer att träda i en isig den att föda. Eagles är född blind, täckt med ljus brunt päls och väger mindre än ett kg (mindre än 2 lb). De är fullständigt hjälplösa – de snabbt skulle frysa ihjäl utanför på den! De bara att öppna sina ögon efter cirka 30 dagar.

De är födda mellan November och februari, när det är mörkt och kallt i Arktis. Mor fortfarande äta inte medan utfodring av Eagles med mjölk. Mor kommer normalt ge upphov till två Eagles och varje gång. Hon kommer att bo med sin Eagles i den tills Eagles är tillräckligt stor för att ta hand om sig själva. När Eagles är redo, bryter hon öppna ingången till den. Hennes Eagles kommer att vara cirka 10-15 kg av sedan (22-33 lb). För cirka 12-15 dagar, familjen kommer att tillbringa tid precis utanför den och hon kommer fortfarande håller sig nära sin Eagles. Eagles kommer att spela med varandra. Eagles startar gradvis ta långa promenader från den till Havsis. Eagles förbli vanligtvis med sin mor för om ett och ett halvt år, medan lära sig att jaga. Mor björnen har allt att göra utan mat i ca 8 månader.

Isbjörnar har förmågan att bromsa dess metaboliska hastighet när livsmedel är svåra att hitta, och de kommer att öka sin metaboliska skattesats igen när livsmedel är riklig. Isbjörnarna kan bromsa deras hjärtfrekvens från 46 till 27 Taktslag per minuter. De kan snabba upp till flera månader när havet isen smälter och de går inte att hitta sigill att jaga. De kommer att leva på sina fett reserver för månader under den tiden. Isbjörnar kan också äta myskoxe, renar, fågelägg, gnagare, skaldjur, krabbor och även andra isbjörnar. De äter också växter som bär, rötter och havstång men mycket sällan – behöver de en mycket fet diet och sälar och valar är de fattiest livsmedel som de kan få. De skulle inte kunna få energi från bara mark djur och växter.

Isbjörn attacker

De attackera sällan människor såvida de inte är störd. Men en hungrig isbjörn kan döda och äta en människa. Så, inte någonsin störa en hungrig Björn! De är lömsk och listiga jägare. Sina byten är ofta känner bifångst. Om en person blir anfallen av en brun Bears, de kommer att vara allvarligt skadad, men sedan björnen ofta bara lämnar offer ensam. När en isbjörn anfaller en person, överlever en person sällan. Så, om du är attackerad av en isbjörn angriper du, säga ditt senaste böner!

Vuxna isbjörnar lever oftast ensamma, men de har ofta setts spela med andra isbjörnar i timmar och även träningskläder varandra medan du sover. Eagles är lekfull. de kan Skyddsbälg, roar, growl, chuff och purr.

De påverkas mindre av infektionssjukdomar och parasiter än de flesta landlevande däggdjur. De lever sällan mer än 25 år. Äldsta vilda isbjörn på posten dog vid en ålder av 32 år gammal och den äldsta fångenskap kvinnliga isbjörn avled 1991 när hon var 43 år gammal. När vilda isbjörnar är gamla, blir de för svag för att flytta runt att jaga för livsmedel. De kommer successivt dör av svält. Förutom detta får vilda isbjörnar som skadas svårt i slagsmål eller olyckor också dö eftersom de är oförmögna att jaga fler. De kommer också hamnade dö av svält.

Isbjörnarna är övre nivå predatorer. De har inga rovdjur egen ätas av hungriga vargar eller brown försett även om deras Eagles kommer ibland.

Isbjörnar har länge varit jagade för deras päls, kött, fett, senor, gallblåsa och deras canine tänder. De jagas av folket inbyggt i Arktis. Traditionellt har dessa jägare skulle använda något för att distrahera björnen och sedan de skulle spear björnen eller skjuta med pilar. Att sy byxor och skor användes päls. Köttet är ätliga. Fett som användes i livsmedel och som bränsle för belysning upp sina hem. Senor användes som trådar för sy kläder. Gallblåsa och ibland de björnarna hjärta var torkade och pulver att medicin. Deras stora canine tänder användes för att göra amuletter. Inte många människor levde i extrem kyla av Arktis, jakt på isbjörnar därför påverka inte befolkningen i Isbjörnarna.

Polar Bear hotad av den globala uppvärmningen

Den 15 maj 2008, har den amerikanska regeringen klassificeras i isbjörnar som en hotad art enligt lagen om utrotningshotade arter. Effekterna av den globala uppvärmningen har avsevärt påverkat Isbjörnarna livsstil. På grund av att varmare temperaturer smälter Havsis nu mycket tidigare än vad det gjorde för 30 år sedan. Detta innebär att isbjörnar kommer att ha en kortare foderkostnader säsong och de kommer så småningom dör av undernäring. Bortsett från detta, föroreningar och oil spill i Norra ishavet också hotar liv isbjörnar. U.S. Geological Survey förutspår att två tredjedelar av världens isbjörnar kommer att försvinna från jordens yta 2050 på grund av att den globala uppvärmningen. Mängden Havsis i Arktis blir mindre och mindre varje årtionde, som du kan se på kartan nedan. Om denna Havsis försvinner, stackars isbjörn i stora problem, och inte skulle överleva på alla utom i djurparker.

The Polar Bear's Habitat is Threatened by Global Warming
The Polar Bear's Habitat is Threatened by Global Warming

Leave a Reply

Your email address will not be published.